KONCERT “HAJDE SANJAJ ME, SANJAJ”, POVODOM 60. ROĐENDANA VLADE DIVLJANA


Prijatelji, saradnici i poštovaoci, kolege muzičari, proslavili su 60. rođendan Vlade Divljana veličanstveno dirljivim koncertom “Hajde sanjaj me, sanjaj” u četvrtak uveče 10. maja u rasprodatom beogradskom Sava centru.

Publika je imala prilike da će da čuje pesme koje je Vlada stvarao i svirao sa različitim bendovima i saradnicima, od Idola, Srđana Šapera, Srđana Gojkovića-Gileta, Old Stars benda, do Nevladine organizacije i Ljetnog kina.

Ovaj reprezentativni presek Divljanove bogate autorske i izvođačke karijere,  realizovan je u dve celine.

U prvom delu, basista Zdenko Kolar i pijanista Saša Šandorov predvodili su Nevladinu organizaciju (sa bubnjarem Markom Milivojevićem i perkusionistom Borisom Bunjcem), uz podršku članova sastava Magic Bush (gitaristi Damjan Dašić i Marko Ćalić).

U drugom delu koncerta glavnu ulogu je imao bend sa kojim je Divljan nastupao u poslednjoj fazi karijere, koje je predvodio njegov blizak saradnik i dugogodišnji prijatelj Maks Juričić kao i članovi Ljetnog kina Jurij Novoselić, Marino Pelajić, Vlade Matulić, Buki Filipović, Stane Kovačić, Ante Prgin.

Kao gosti su se pojavili ( po redosledu nastupa ) Dušan Kojić-Koja, Kokan Popović, Zoran Kostić-Cane, Goran Vasović-Vaske, Boris Mladenović-Bomla, Nebojša Antonijević-Anton, Dejan Cukić, Dejan Vučetić- Vuča, Saša Lošić-Loša, Zoran Predin, Rambo Amadeus, Bojana Vunturišević, putem video linka Srđan Gojković Gile, Kornelije Bata Kovač, Darko Rundek i Momčilo Bajagić-Bajaga.

Na kraju konceta svi učesnici su zajedno izveli Vladinu numeru “Odnesi me” a na bini su se, među muzičarima, pojavili i Vladini sinovi, Stevan i Pavle.

Koncert su organizovali Long Play i Marsh Creative Production.

nazad više slika