„ISTINE I LAŽI“ NA DRUGOM IZDANJU INDIGO FESTIVALA, FESTIVALA SAVREMENIH IDEJA


Naslovljen „Istine i laži“ i održan od 6. do 8. septembra 2017. u Indigo četvrti (Trg Francuske revolucije i ulice oko njega), Indigo Festival 2017. predstavio nam je predavanja, diskusije, koncerte, izložbe, predstave, performanse i radionice na temu sintagme „istine i laži“.

Tokom tri dana održano je 35 događaja i festival je ugostio više od 90 predavača, dizajnera, izvođača, muzičara i drugih umetnika iz 14 zemalja. Festival je posetilo više od 2000 lokalnih i stranih posetilaca.

Trodnevni događaj obuhvatio je otvaranje pet izložbi, kao i program predavanja i diskusija, kojima su prisustvovali kultni britanski dizajner Džonatan Barnbruk, suosnivač Société Réaliste kolektiva Ferenc Grof, Đorđe Balmazović Žole iz srpskog kolektiva Škart, jedna od najčuvenijih hrvatskih dizajnerki Lana Cavar i eminentni filozofi Renata Salecl i Robert Pfaler.

Pozorište Glej izvelo je dve predstave: crkva Križanke poslužila je kao scenografija za dva muzička događaja – audio-vizuelni performans Alex Augier: _nybble_ i Where Do You Draw the Line? (srp. Gde je tvoja granica?), projekat hrvatske kantautorke Sare Renar.

Francuska grupa Papooz nastupila je na Trgu Francuske revolucije.

ZRC SAZU Atrium pretvoren je u scenu za premijeru plesnog performansa koreografa Mateja Kejžara House, a u crkvi Križanke umetnik Mijuki Nišizava izveo je performans Better News. Pored toga, održane su i tri radionice. ZRC SAZU Atrium bio je lokacija na kojoj smo odslušali dva događaja. Indigo četvrt je bila svake noći obasjana svetlosnim predmetima i instalacijama Boruta Savskija i Stefana Depnera, a u četvrtak smo imali priliku da prošetamo kroz četvrt sa KUD Ljud u okviru događaja Night-Time Streetwalker. „Urednik za kosu“ Robert preselio je svoj frizerski salon na Trg Francuske revolucije i stilizovao kosu prolaznicima na otvorenom.

Svako veče se završavalo DJ nastupima

Indigo Festival su organizovali ljubljanski Gradski muzej i Marsh Creative Production.

Više informacija pročitate na INDIGO FESTIVAL

.

nazad više slika