INDIGO FESTIVAL 5.-7. SEPTEMBAR 2018. LJUBLJANA


INDIGO, Festival savremenih ideja
Glasine

5-7. septembar 2018.

Koristeći principe saradnje, pristupačnosti i tranzitivnosti, festival integriše kulturne i naučne institucije sa nevladinim organizacijama i kreativnim pojedincima.
Ovogodišnje, treće izdanje Indigofestivala posvećeno je glasinama: tihoj sili koja utiče na javno mnjenje i ponašanje. Glasine utiču na lične odluke i odnose između ljudi i zajednica. Mogu biti tihe ili izgovorene naglas, namerne ili nenamerne. Predmeti glasina često su poslednji koji saznaju o njima. Glasine mogu biti o svemu I svakome, a što je veća neizvesnost, to su one prisutnije. Što su skandaloznije, to pre počnu i brže se šire, i ne postoji način da se zaustave. Njihove posledice su nepredvidive. Svidelo se to nama ili ne, mi smo deo njih i one utiču na sve nas. Glasine su politika, glasine su roba, glasine su moć, glasine su oružje. Glasine čine pozadinu kreativnih razmišljanja koje će Indigo podeliti sa posetiocima festivala kroz izložbe, koncerte, predstave, predavanja i debate sa poznatim umetnicima i teoretičarima iz Slovenije i inostranstva.

Festival će se održati od 5. do 7. septembra, a događaji će se odvijati u javnim kulturnim i akademskim institucijama i nevladinim organizacijama, a na otvorenom – na Trgu francuske revolucije i okolnim ulicama.

Produkcija : Marsh Creative Production & MGML

Više na : INDIGO 2018 RUMORS


 

nazad više slika