PRVI INDIGO FESTIVAL


U subotu, 10. septembra, prvo izdanje festivala pod nazivom Indigo festival – Bez straha, završio se sa impresivnim audio vizuelnim performansom Reflections, u crkvi Križanke. Tokom četvorodnevnog festivala, posetioci su imali priliku da učestvuju u brojnim događajima koji su se dešavali u Ljubljani u “Indigo” kvartu (oko Gosposke i Križevniške ulice i između Trga francuske revolucije i Novog trga).

Otvorili smo tri izložbe: Fist in the eye – izložba postera na Trgu francuske revolucije, izložba Bare Kolenc i Atej Tutta pod nazivom Retorika – The Moment After u galeriji Vžigalica, New Analogue, Young Balkan Design Network u atrijumu ZRC SAZU, kao i jednu instalaciju Bus Station – dizajn Lare Papov i Gregora Rozmana, studenata Akademije vizuelnih umetnosti.
Pripremili smo trodnevni program sa predavanjima i diskusijama Hard Talks sa aktivnim učešćem lokalnih i stranih eksperata (na teme dizajna, arhitekture, umetnosti, ekologije).
Dva nastupa: Thyestes najnovija produkcija u režiji Ivice Buljana, i Oh, the Time for Tomorrow has Finally Come, saradnja između Srednje škole Poljane i Srednje škole dizajna i fotografije iz Ljubljane.
Pripremili smo trodnevni program eksperimentalnog dokumentarnog filma, esej film, etnografije i digitalnih slika, izbor radova Nace Zavri, diplomca filmskih studija prestižnog King’s koledža iz Londona.
Tokom tri dana na prostoru dvorišta Križanki bio je postavljen Poligon Kreativnog Centra, platforma za ostvarivanje samozaposlenih lica. Studenti Srednje škole dizajna i fotografije iz Ljubljane, pripremili su otvorenu školu crtanja za prolaznike, dok je Hair Editing by Robert, tokom trajanja festivala dala raznovrsne frizure u Križevniškoj ulici.
Crkva Križanke bila je lokacija za 2 koncerta: Bowrain i Reflections.
Svako večeri tokom festivala, fasada Gradskog muzeja u Ljubljani postajala je živopisna zahvaljujući video-mappingu.
Svaki festivalski dan završavao se DJ setom (Drago Ivanuša, Sašo Kalan, Mitja Vrhovnik Smrekar, DJ Bayo).
Festival je ugostio više od 100 predavača, dizajnera, muzičara i drugih umetnika iz 18 zemalja. Imao je preko hiljadu domaćih i stranih posetilaca.

Za kraj festivala, želeli bismo da se zahvalimo svim partnerima koji su podržali ovaj projekat, svima onima koji su nesebično uložili svoju energiju u njega, kao i našim posetiocima. Upravo zahvaljujući njima “bez straha” će se razmišljati o drugom izdanju festivala.

Marsh Creative Production pokrenuo je ovaj festival u saradnji sa Gradskim muzejom u Ljubljani.

http://indigo.ooo/en/

 

PLAKAT-B1-2

nazad više slika