ZLATNO DOBA


U susret 14. Beogradskom festivalu igre u Marsh Open Space-u je otvorena izložba fotografija “Zlatno doba”autora Vladimira Bačlije.

Izložbu „Zlatno doba” sastavljenu iz originalnih radova nastalih sedamdesetih godina prošlog veka, autor Vladimir Bačlija posvetio je beogradskom baletu i nekim od njegovih najlepših godina tokom kojih je naš balet bio deo velike svetske scene.

Izložbu je otvorila Aja Jung osnivač i direktorka Beogradskog festivala igre. “Mislim da Beograd zaista počinje da diše igrom u susret Beogradskom festivalu igre, evo već četrnaesti put za redom 24. marta počinje ta velika igra. Nadam se da će jednog dana zahvaljujući Beogradskom festivalu igre, beogradski balet opet moći da sija istim sjajem.” rekla je Aja Jung.

Ispred Marsh Open Space prisutne goste pozdravio je Marko Maršićević i rekao da će novootvoreni prostor među svojim brojnim funkcijama biti domaćin i događajima poput izložbe “Zlatno doba” realizovane u saradnji sa Beogradskim festivalom igre.

Pored brojnih zvanica na otvaranju izložbe bile su prisutne i prima balerina i pedagog klasičnog baleta Marija Janković i NJ.K.V. Princeza Jelisaveta Karađorđević.

Izložba “Zlatno doba” biće otvorena za javnost tokom naredna tri meseca.

nazad više slika